woensdag, januari 22

Waar Het Licht Is - Jennifer Niven

Waar Het Licht Is - Jennifer Niven


Samenvatting

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet. Violet Markey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus.
Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch' geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?



Recensie

Dit boek was leuk om te lezen het verhaal was goed en soms kon ik mezelf in Finch zien, dat maakt het leuk een boek te lezen, omdat je dan het gevoel hebt dat je niet alleen bent. 
Maar soms had ik het gevoel dat de personages niets meer waren dan hun ziekte en dat vond ik jammer, het boek moet tonen dat mensen meer zijn dan hun depressie. En het kon de ouders niet schelen wat er met hun gebeurt. 
Normaal zou ik met zo'n einde emotioneel komen en moeten wenen, maar dit gebeurde niet, de personages waren niet meer dan hun ziekte waardoor het me ook niet zo kon schelen wat er met hun gebeurde.
Het verhaal was wel origineel en leuk geschreven.

⭐⭐⭐


Instagram: https://www.instagram.com/living_in_books_be/?hl=nl
Bookish merch: https://teespring.com/stores/livinginbooksbe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten